Goodness Co. Blog

Yemek Yapmaya Yeni Başlayanların Bilmesi Gereken 3 Sağlıklı Pişirme Tekniği

Yemek Yapmaya Yeni Başlayanların Bilmesi Gereken 3 Sağlıklı Pişirme Tekniği

Yemekle dengeli bir ilişki kurmak istiyorsanız, evde sağlıklı pişirme teknikleri uygulamak bu ilişkiyi sürdürülebilir kılmanın en iyi yollarından biridir. Araştırmalar, evde yemek yapmak sadece sağlığınız için iyi değil, aynı zamanda cebiniz için de daha ucuz olduğunu göstermektedir!

Bunların yanı sıra, yemek yapmak beyin sağlığı için de önemlidir. Yemeklerinizi hazırlamak, zihniniz için zevk alarak yediğiniz bir yemek kadar besleyicidir. Yemek pişirme gibi yaratıcı projelerde yer alan kişilerin kendilerini daha mutlu ve günlük yaşamlarında daha az stresli hissettikleri de bilinenler arasındadır.

1. Buharda Pişirme

Buharda pişirme, sebzelerdeki besinleri, kızartma veya sotelemeye göre daha iyi muhafaza eder. Örneğin, havuçların buharda pişirilmesi beta-karoten içeriğini artırmaya yardımcı olabiliyor. Ayrıca, buharda pişirmek, lahana, brüksel lahanası ve brokoli gibi yapraklı yeşilliklerdeki hastalıkları ve kanseri önlemeye yardımcı olabilecek bileşikler olan glukozinolatların çoğunu da muhafaza edebiliyor

2. Kaynatma

Haşlama, çok yönlü pişirme yöntemlerinden biridir. Aslında, yumurtadan meyvelere, tavuğa ve balığa, kelimenin tam anlamıyla hemen hemen her şeyi haşlayabilirsiniz. Haşlamaya başlarken, tencerenizin kenarlarında beyaz baloncuklar oluşmaya başladığında suyun hazır olduğunu anlayabilirsiniz.

4. Izgara

Yaz mevsiminin en popüler pişirme yöntemlerinden biri olsa da, ızgara yapmanın faydalarından yararlanmak için illa havanın ısınmasına gerek yok. Aslında, bir dökme demir ızgara tavası satın alabilir ve en sevdiğiniz sebzeleri evinizdeki bir ocakta ızgara yapabilirsiniz. Fırınınızda piliç pişirmek aynı zamanda evde ızgara yapmanın harika bir diğer yoludur; Izgara, etteki fazla yağın giderilmesine yardımcı olurken sebze ve meyvelere de hafif dumanlı bir tat verir.